Ev Dekorasyonunda Mimarlık Uygulamaları
Kültür Kaplama Tuğla Bir konut inşa edilirken özen gösterilmesi gereken alanlardan biri dairelerin iç tasarımlarıdır. Hazırlanan dairelerin insanların ikamet etmelerine uygun bir hale getirilmesinde en önemli unsurlardan biri yapının iç mimarisidir. Bunun için konut inşaatında mimarlara büyük görevler düşer. Mimarlar evlerde kullanılmak için en kaliteli ve uygun yapı malzemelerini özenle seçerler. İç mimarinin uygulama alanlarından biri duvarlardır. Kaba inşaat bittikten sonra mimarların hazırladığı plan ve projelere göre duvarlara kaplamalar yapılır. Piyasada çeşitli duvar kaplama malzemesi bulunur.
Kültür Kaplama Tuğla Fiyatları
Bunlardan biri olan kültür kaplama tuğla çeşidi son zamanlarda birçok evin dekorasyonunda karşılaşılan bir malzemedir. Bu tuğlalar inşaat sırasında sağladığı kolaylıklar nedeniyle tercih edilir. Diğer çeşit tuğlalar ile kıyaslandığında kültür kaplama tuğla daha hafiftir. Elde etme ve uygulama maliyetinin düşük olması bu tuğlaların tercih edilme sıklığını arttırmıştır. Bu tuğla çeşitleri ısı yalıtımına da katkıda bulunur. Bu sayede evin içindeki havanın kışın sıcak ve yazın serin olmasını sağlayarak ısınma giderlerini düşürmeye yardımcı olur. Dış etkilere karşı dayanıklı bir yapısı olduğu için bakımı kolay olur.
Kültür Taşlarının İmalatı Ve Özellikleri
Birçok mekânın duvarlarında kaplama olarak ya da şöminelerin bacalarının yapımında kullanılan kültür kaplama tuğla modelleri diğer tuğlalardan farklı şekilde üretilir. Bu tuğlaların hazırlanması sırasında kullanılan ana malzeme çimentodur. Çimentoya daha sonra kırılarak ufalanmış taş parçaları, pomza olarak tanınan özel bir kum çeşidi ve su eklenerek karıştırma işlemine başlanır. Uygun kıvama getirilen bu harç daha sonra sipariş edilen boyuta göre hazırlanmış tuğla kalıplarına dökülür. Bu sırada tuğlalara istenilen rengin verilebilmesi için boya uygulaması yapılır. Daha sonra bu kalıplar sıkıştırılarak sağlam bir hale getirilir. Yaklaşık iki gün boyunca kurumaya bırakıldıktan sonra kültür kaplama tuğla çeşitleri kullanıma hazır hale gelir.
Kullanıma hazır bir tuğlanın metrekaresi yaklaşık olarak otuz kilogram ağırlığındadır. Bu tuğlanın yapımında kullanılmış olan pomza adındaki kum, tuğlaya yalıtım özelliğini verir. Olası bir yangın esnasında alevlerden etkilenmez ve tutuşmaz. Tuğla, yapısındaki çimento sayesinde dayanıklıdır ve darbe ile zarar görmez. Dayanıklı ve ağır olmasına rağmen kalınlığı yaklaşık olarak iki cm olmaktadır. Bu özelliği sayesinde evde fazladan yer kaplamaz. Duvarların birleşim yerleri için özel olarak imal edilen köşe tuğlaları da bulunur.
Kültür Tuğlaları Nasıl Uygulanır
Dayanıklı tuğla modelleri arasında yer alan ve sağladığı ısı yalıtımı ile evin ısınma maliyetini azaltan kültür kaplama tuğla çeşitleri birçok insanın evinde kullanmak istediği yapı malzemelerinden biri olmaktadır. Bu nedenle mimarlar hazırlamış oldukları projelerde bu ürünleri kullanmaya özen gösterirler. Ayrıca bu tuğlaların uygulama işlemleri diğerlerine göre kolaylıkla yapılır. Uygulamanın yapılacağı duvarın alanının dikkatli bir şekilde belirlenmesi gerekir. Belirlenen bu alana göre kullanılacak olan tuğla sayısı hesaplanır. Bu ölçümler sırasında dikkat edilmesi gereken bir nokta köşeler ile kapı ve pencere boşluklarıdır. Alan hesaplaması sırasında bu boşlukların göz ardı edilmesi gerekir.
Kültür Kaplama Tuğla İstanbul
Kaplama bittikten sonra bu boşluklara ayrıca bir işlem uygulanır. Duvar temizlendikten sonra tuğlaların yapıştırılması için uygun malzeme uygulanır. Daha sonra tuğlalar özenli bir şekilde yerleştirilir. Tuğlaların belli bir düzende durmasını sağlamak için su terazilerinden yararlanmak mümkündür. Daha sonra taş üzerine baskı uygulayarak tuğlanın tamamen yerine yerleşmesi sağlanır. Yapı ve dekorasyon işlerinizde kullanılmak üzere hazırladığımız kültür kaplama tuğlaları satış merkezlerimizde hizmetinize sunuyoruz. Sağlam ve uzun ömürlü tuğlalarımız ile ihtiyaç duyduğunuz her türlü inşaat ve mimari işinde hizmetinizdeyiz.